6 Şubat 2009 Cuma

Västerås-II


Västerås'a ilk geldiğimde belkide yaşadığım en büyük hayal kırıklığıydı, şu resimde anlatılan şey. İzmir'de buraya gelmek için gün sayarken kafamdaki şehir hep göl kenarına kurulu ,göl ile içeiçe bir yaşama sahipti. Ee malum önce İstanbul ardından İzmir ve yaşadığım yerlere Marmaris/İçmeler'i de katarsak hepsinde de evim(iz) deniz'e 500 metreden daha uzak olmamıştı.
Fakat burada her nekadar gölün kenarında gözüksede şehir meydanı ve merkezi, yaklaşık 1-2 km. içerde gölden. Eskiden fabrikalarla dolu olan göl kenarı ise şimdi konutlaşmaya başlıyor ve göl evleri diye yaklaşık 1.5M SEK'e satıyorlar(yaklaşık 300.000TL). Västerås gibi ufak bir şehirde bir apartman katı için yüksek bir mebla. Ayrıca yürüyüş parkı ve bir kaç açılan restoran da cabası. Aşağıdaki resimde hala depo veya antrepo tarzı yerler olduğu görülüyor göl kenarında. Yanılmıyorsam burası batı tarafı.


Västerås, güzel ama küçük. Deseler 6-7 yıl önce böyle bir şehirde yaşayacağımı ve yaşamımdan memnun olacağımı inanmazdım herhalde. Hele ki ben İstanbuldan sonra İzmir'e gidince "lan burası köy" diyen insan olarak. Şuanda 150.000 nüfuslu bir yerde yaşıyorum. Arada Stockholm'e gidince "ammmaa büyük şehirmiş koca koca binalar" bakışı atan anadolu genci gibiyim. Bu da aslında başka bir post'un konusu onu ilerde yazarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Free Blog Counter
Poker Blog