18 Kasım 2009 Çarşamba

Şerefsizim Aklıma Gelmişti(!)



Malum tez için akademisyen amcaların makalelerini yada konu üzerine yazılmış tezleri felam kurcalıyorum çokca. Baştan söyleyeyim: Hepsine kafam girsin. Muhtemelen yukarıdakı tezinde sahibi benle aynı düşümüş olacakki150 sayfalık master tezi yazdıkdan sonra oda sokarım böle bilime diyip gördüğüm en güzel motivasyon cümlesini koymuş tezinin başına.


Genelde malum bu akademisyenci amcalar pek bi ciddilerdir, pek bi bilime felam kafa yorarlar(en azından dışardan öle duruyor). Ne diyim, benim gibi sıradan şeyler onlar için boş anlamsızdır, yapaydır, kendilerine birşey katmaz. Hatta bu motivasyon cümleleride genelde cok allı pullu saçma sapan kasış bir İngilizceye sahip olur, karizmatik olsun felam diye. Aslında bu İngilizcenin bizim dilimizdeki karsılığı Bülent Ersoy Türkçesidir, gersini siz anlayın artık.


Bende tez bitince böyle bişiler bulmak istıyorum gerçekten beni yansıtıcak birşey. Aklıma ilk gelen Erman Toroğlu yada Ahmet Çakar felam geliyor onlardan bir alıntı güzel olabilirdi. Gerçi onuda İngilizceye çevirince anlamı felam kaybolur vurguyu yapamayız. Neyse daha doğmamış tez için isim bulmaya calısmak gibi, bunu ilerde düşünürüm artık.


”…hepsinin canı cehenneme… insanlık için çalıştık sokakta kaldık, atom fiziği de profesörlük de yerin dibine batsın …”

Kadir İnanır

1 yorum:

  1. eheh süpermiş bu, blog da öyle bu arada. ne okuyosun oralarda merak ettim,ayrıca homerdan sana gelsin bu "if something hard to do, then its not worth doing". :) kolay gelsin..

    YanıtlaSil

 

Free Blog Counter
Poker Blog