24 Kasım 2009 Salı

Steak a la Toulouse

Aslında Fransızlar ihtilal sırasında Madam Antoinette'yi boşuna harcamışlar. Teyzemiz malum ekmek ve pasta arasındaki bağı kuran insan, "ekmek bulamazsanız, pasta yiyin". Aşağıda ki eski Fransızların ne yaptığını görünce anlayacaksınız ki, teyze aslında cümleyi halka uyarlamış.

Tarif, 1800lerdeki bir Fransız aristokratın kendi kişisel yemek kitabından. Yanlız videonun başında hemen 3 tane biftek görüpde yemeğin 3 kişilik olduğunu sanmayın, sona doğru gidince nedemek istediğimi anlıyorsunuz.




Lakin videoyu izlediğinizi sanarak anlatıyorum: Ben o adama kafa tekme tokat girerim! Ya madem atacan o gül gibi iki parçayı, ulem bitanesini yataydan kes ikiye al sana kalkan niyetine iki parça et, niye ziyan ediyorsun ikisini birden. Aristokrasini, burjuva ayaklarını geçtim o yerken ağzından çıksan ses beni bitirdi hele o şarabıda içerken bi ağız gargarası sesi çıkarıyor ya, off off.

Buarada ismi çok çekici olsada bence tarifde de çok bişi yok al eti - sür hardalı - koy ateşe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Free Blog Counter
Poker Blog