9 Kasım 2009 Pazartesi

Kofola






Hala üşenip yazmadım Bratislava'yı ancak oradan aklımda kalan Kofola'yı yazam. Aslında ilk bakışda dark bira'ya benziyor en azından ilk baktığımda ben öle sanmıştım. Yer:Pub, İçiçi Kitle:Gençler, olunca aklıma başka bir ihtimalde gelmedi. Velhasıl kelam kendisi ne Bira nede başka bir şey, sadece Kofola. According to Wikipedia(tez artık rüyalarıma giriyor), Kofola karbon bazlı hafif-içecek'mişşş. Ama hem sunum hem görünüş olarak bildiğin bira gibi duruyo, aslında tadıda koladansa daha fazla alkollü içecek gibi, ancaksız alkolsüz. Neyse bu saçma sapan açıklamalar yerine resime bakabilirsiniz.


Anlamadığım konuya gelince böyle bir içeceğin niye diğer ülkelerde yaygınlaşmadığı, özellikle sunum açısından. Bir ara bizde Ritmix diye yer gök inlemişti ama sonuç:sıçışş. Çünkü bar'a giden hiç bir insan elinde ananaslı ritmix şişesi ile takılmak istemez(en azından birayı seven ben). Kofola sadece Çek Cumhuriyeti ve Slovakyada tüketiliyormuş. Hatta pazardaki en fazla tüketilen 3. içecek olarak. Demekki birayı seven milletlerde bu iş tutmuş. Zaten kısa Bratislava tecrübesinde de barda insanların akşamda olsa gündüzde olsa Kofola'yı sık tükettiğidi. Özellikle millete alkolsüz güzel bir alternatif sunulması güzel olur. Daha bir bar/pub adabında duruyor. Hem bira gibi takılıyorsun hemde alkol almıyorsun barda elinde meyve suyuyla durmakdan çok daha çekici.

1 yorum:

  1. cek cumhurietini polonya sinirina yakin zlin adli kasabasinda yerel halk tarafindan en cok tuketilen icecek olarak benimde dikkatimi cekmisti kofola. gazi kacmis kola gibi ama daha lezzetli esasen meyan koku birasi gibi bisey iste. bu ufak ve depresif cek kasabasinda barlarda rom ile tuketiliyor idi. bir nevi cuba libre.ama daha leziz. deneyiniz.

    bide.
    okumayali cok olmus. eglendim (: umarim hersey yolundadir. take care

    YanıtlaSil

 

Free Blog Counter
Poker Blog