6 Ekim 2009 Salı

Adamı İçtiğinden İçeceğinden Soğutursunuz Siz!


İsveç de malum alkolizm almış başını gidiyor. Hatta bahsetmiştim bir ara ülkede alkol'de tekel mevcut. % 3,5 dan yüksek her türlü içeceği, buna bira da dahil, devletin kendi satmakda.
Nese geçelim kısa bilgilendirme geyiğini de, dün bu alkolizme karşı İsveç de faaliyet gösteren bi STK'nın alkolizm testini çözeyim dedim.

Sonuç;


Ya kardeşim herşeyi geçtim, insanların sabah 12de içmeye başladığı bir ülkede ben nasıl bu kadar yüksek çıkarım. Hatta o kadar yüksek değil, en yüksek (farligt=tehlikeli). Yani şurada keyif için 1-2 içtiğimiz birşey var , onu da burnumuzdan getiriyorlar.

İçince McDonalds'a bar çıkışı ayakkabısız gitmiş olabilir, arkadaşımın evine elim boş gitmeyim diye sokakdan yatak getirmiş olabilirim ama bu kadar da değil ya!

p.s:Sizde denemek isterseniz,buyrun: http://www.alkoholprofilen.se
İngilizce seçenek bulunmamakda ama google translate'den yararlanabilirsiniz. Her nekadar isveççe-türkçe çok başarılı olmasada, isveççe-ingilizce çevirileri baya iyi.

1 yorum:

  1. isveç gibi alkolizmin alıp başını gittiği, insanların sabah 12^de içmeye başladığı bir ülkede, bu konu üzerinde faliyet gösteren bir stk, böyle bir testi ne kadar ciddiyetle hazırlamıştır sence yavru? facebooktaki "which language best suits you" testinden çok daha bilimsel olduğunu düşünmekteyim efenim.
    "kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun a çocuk" demezler mi şimdi sana?
    insanlar üzerinde çalışmış, sen de ciddiye alıp testi yapmışsın.güzel. sen isveçlerde master yapan bir bilim insanı olarak sonuca çemkiriyorsun. şiddetle kınadık. sonucun doğru olduğunu savunmakla beraber "2 haftalık" düşünceler bulutunun gerçeğe dönüşmesini dilerim efenim. :)

    YanıtlaSil

 

Free Blog Counter
Poker Blog