19 Mayıs 2009 Salı

Sidikli İsveçliler

Daha çok değil 2-3 gün önce blogda "işemelerin en güzeli" diye post girmiştim. Kafamı sidikle bok ile bozacak kadar daha yemedim. Hatta Cem'in tepkisi;
-Biraz bize ne kardeşim senin çişinden.
Şeklinde olmuştu. Canı sağolsun.


Asıl konumuz ise İsveç'lilerin sokağa işemeleri ve kanunları. Bugün Metro gazetesinin haberinde öğrendim olayı. Biraz sözlük ve biraz arkadaş yardımı alarakda olsa anlamaya çalıştım. Haber'in net versiyonu buyrun burada.

Uzunca bir süreden beri İsveç'de sokağa işemenin cezası 800Sek(160TL). Ancak bu yasa her nekadar tolere edilsede yinede uygulamaları sıkça oluyor. Sokağa işemek derken kastedilen kamuya açık alanlar.İsveç'in güneyinde yeralan Skåne eyaletinde de 2006 yılında sokakda işereken yakalananların sayısı ile 2008 arasında bir kıyaslama yapmışlar. Sokağa işeyenlerin sayısı çarpıcı şekilde artmış. Skåne'deki şehirlere göre rakamların dağılımı aşağıda.

Parantez içindekiler 2006 rakamları ,solundaki 2008.

Şimdi benim aklıma gelen soru;
-Ülkede başka sorun kalmadı haber yapacak birşey bulamıyorlar? Bu ülkenin başka sorunu yokmudur ki ilk haberdir gazetede?


kaynak:Metro
resim:Göteborgs-Posten

2 yorum:

  1. hahahah..hemen isveçe gidip "umumi tuvalet" projesi gerçekleştiricem...paraya para demiycem..ben bu yazıdan böyle bir gaz aldım :)

    YanıtlaSil
  2. yap valla bikere ihtiyacım olduda işemek için 5SEK(1TL) verdim içime oturdu.
    Bide mcdonaldslarda wc paralı oyüzden şansın daha da açık olabilir.

    YanıtlaSil

 

Free Blog Counter
Poker Blog