29 Mart 2009 Pazar

Evdeki Bütçe Açığı

İsveç'e geleli yaklaşık 7 ay oldu. Gelmeden önce burada nasıl geçineceğim paramı,nasıl ayarlıcağım diye düşünüyordum. Ee tabii internettende biraz bakmıştım insanlar neye para harcar özellikle neler pahalıdır diye. Malum İsveç, Avrupa standartlarına göre daha pahalı bir ülke.


Nese gelmeden önce ilk 2 harcama kalemim belli gibiydi. Yiyecek ve alkol. Yemek marketten alıp yapsanız bile Türkiyede dışardan yemekle aynı paraya denk geliyor. Alkolde ise tam emin olmamakla birlikte %200'e yaklaşan bir vergi manyaklığı olunca onu da ilk 2 listeme almıştım.
Ama işte geldikden sonra bütçeme beklenmedik bir kalem girdi 3. sıradan. Tuvalet Kağıdı. Komik gibi geliyor ama gerçek. Dünyada Türkiye dışında teharet musluğu nerede var bilmiyorum ama burada olmadığı kesin. Buyüzden de Türkiye'deyken kullanmadığım kadar tuvalet kağıdı kullanmak zorunda kalıyorum. Belki 3-4 katı (çok abarttım galiba). E malum kıçınıza okadar sürdüğünüz birşeyinde zımpara kağıdı gibi olmaması lazım. İlk ay ucuz diye o tuvalet kağıdına benzeyen zımpara kağıtlarından almıştım malum popom 2haftada iflas etti. Şimdiki markamdan memnunum ,Lambi:) Kendisinin resmide aşağıda.



Rakamsal birşey sölemem gerekirse 6lı bir Lambi paketi 55 SEK(11-12TL) gibi birşey. Ayda 3 defa aldığınız takdirde sadece poponuzu silmek için 40TL'ye yakın para harcamış oluyorsunuz. Hele benim gibi tuvalet kağıtını odada peçete niyetine çalışma masasında tutuyorsanız 1 paket daha ekleyin aylık masrafınıza, etti size aylık 50TL'lik masraf.
Sonuç olarak hayatta beklenmedik şeyler olabiliyor. (oha popomu silmeyi hayatla bağdaştırdım hadi hayırlısı)

3 yorum:

  1. vah canim, demek cok para harciyon tuvalet kagidina.. ama popo icin herseye deger =D
    finlandiya'da asmis musluk vardi, musluk degil dus basligi idi lavobaya bagli, bakiniz: http://www.mansetori.fi/vanha_mansetori/mansetori.uta.fi/dynamo-data/pic/vessa05-250x250.jpg
    istedigin sicaklikta ve tazyikte kullanilabiliyodu =) gerci sen de görmüssündür?

    .derya.

    YanıtlaSil
  2. ya ben onu gördümde o amaçla kullanıldığını çözemedim.
    Aslında benim wc de de duş başlığı klozete çok yakın.
    yoksa kıçımla başımı aynı yerde yıkamam ben:D

    YanıtlaSil
  3. ahaha haklisin tabi kicla bas olayi insani düsündürür.. ama tabi finler hersey icin ayri bi cözüm düsünmüsler, zekiler keratalar!

    .derya.

    YanıtlaSil

 

Free Blog Counter
Poker Blog